Wanneer kanker niet alleen jou, maar ook je bankrekening hard raakt

Vivian Heijckers voor Restart after Cancer

De diagnose kanker –  leven met – of leven na kanker heeft niet alleen gevolgen op lichamelijk, psychisch, maatschappelijk of sociaal vlak. Ook financieel kan kanker een enorme impact hebben op het eigen leven en dat van het gezin. Wat als je door kanker in financiële onzekerheid bent geraakt of dreigt te gaan raken? Stichting Restart after Cancer ondersteunt mensen met kanker in financiële nood.

Kanker en geldzorgen

Vaste lasten die zich opstapelen. Een dure behandeling in het buitenland. Geen verlenging van contract. Extra kosten. Geen vergoeding. Minder inkomen door langdurig ziek zijn of vanwege intensieve zorg voor partner of kind met kanker. Tijdelijk geen inkomen als ZZP’er….

 

Elke situatie is anders. Stichting Restart after Cancer maakt de persoonlijke situatie inzichtelijk om zo specifieke ondersteuning te bieden, wat zorgt voor meer financiële rust. Samen werken we aan oplossingen om geldzorgen een minder prominente rol te geven in een levensfase waarbij alle energie juist zo hard nodig is op fysiek en mentaal vlak.

 

Door wie?

Stichting Restart after Cancer is 23 februari 2018 opgericht door Harald en Yolanda Ernst. Niet alleen broer en zus maar ook beiden overwinnaars van én strijders tegen kanker. Uit eigen ervaring weten Yolanda en Harald hoe kanker je leven totaal op z’n kop kan zetten en dat – hoe positief je ook ingesteld bent-  de extra druk die financiële onrust met zich meebrengt in de weg kan staan van een spoedig herstel.

‘Wanneer je als kankerpatiënt in de medische molen belandt, kom je gegarandeerd beren tegen op de weg, zeker ook op het gebied van financiële (on)zekerheid.  Lichamelijk en psychisch is er veel ondersteuning mogelijk. Op financieel vlak vreemd genoeg niet.  Welke valkuilen liggen op de loer? Wat zijn de mogelijkheden? Hoe kun je die extra last wegnemen? Zo is het idee van Restart after Cancer ontstaan, met als doel het creëren van financiële rust’, aldus Yolanda.

Met ruime ervaring in de financiële sector, voorzien Yolanda en Harald de stichting van de benodigde expertise om gerichte ondersteuning te bieden. De stichting verwerft inkomsten via meerdere kanalen, zoals sponsoring (acties), subsidies en periodieke of eenmalige giften van particulieren, bedrijven en instanties. Stichting Restart after Cancer heeft het maken van winst uitdrukkelijk niet ten doel. Of iemand in aanmerking komt voor financiële ondersteuning en hoeveel de stichting kan bijdragen is afhankelijk van de aanvraag, het aantal lopende aanvragen en het beschikbare budget in de betreffende periode.

 

Contact

Heb jij behoefte aan financiële hulp of persoonlijk advies voor jezelf, je partner of direct familielid met kanker?  Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.


Vivian Heijckers | Voor Stichting Restart after Cancer
Bron: Stichting Restart after Cancer, Nederlandse Kankerstichting

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *