Hondenpoep opruimen? Een hoop ellende

Vivian Heijckers | Notzohot webshop, voor jou, jouw hond & een asieldier

Hondenpoep bron van ergernis en overlast

Hondenpoep is een van de grootste ergernissen in ons land. Of ja, hondenpoep opruimen en het grote gebrek hieraan. Honden moeten, net als wij, nu eenmaal poepen. Dat zou ook verder geen probleem zijn wanneer de bijbehorende mens dit zou oprapen. Dit blijkt echter een moeilijke taak. Met jaarlijks zo’n 145 – 167 miljoen kilo hondenpoep kan dat hoog oplopen.

Honden poep bord

Niet voor niets staat er bij elke zelfrespecterende groenvoorziening wel zo’n – alles behalve – charmant hondenpoepbord. Vaak met een pictogram in de herkenbare kromme drukhouding die de hondeneigenaar moet helpen herinneren dat het niet is toegestaan Bruno te legen op de betreffende plek. Oftewel je hond hier laten poepen is verboden. Punt. Toch blijken dit dé meest onzichtbare borden ter wereld. Zelden is er een bord gemaakt waar zo veel mensen rakelings langs, onder, boven of dwars doorheen kijken terwijl aan de andere kant van de lijn rustig een worst gelanceerd wordt. Hoe zit het echter met openbare plekken waar geen hondenpoepbord staat en dus geen poepverbod geldt?

Coeur de Beurre Franse Patisserie

Vivian Heijckers voor Coeur de Beurre

Smeuïge chocolade bites & taartjes, verse karamel, luchtige Franse soesjes gevuld met citroencrème, framboosjesroom, liefde & zoveel meer. Het pittoresque & veelzijdige landschap in de vitrine van Franse patisserie Coeur de Beurre, maakt het leven van de gemiddelde smulpaap zeker niet eenvoudig. Toch is paniek onnodig. Om gebakstress te voorkomen & alle zintuigen tevreden te stellen is er speciaal voor de besluiteloze ziel  en/of avontuurlijke grootgenieter een doosje met ‘van alles wat’ mogelijk. Om eerlijk te delen zeggen we dan. We jokken wat af. Onvoorwaardelijk kiezen voor één soort lekkernij mag natuurlijk ook, wanneer u niet het type bent wat elke keer een andere taart mee naar huis neemt.

Wilt u meer dan alleen verlekkerd vanaf de vitrine wijzen, terwijl Zoé uw wensen inpakt to go? Dat kan. U bent vanaf nu van harte welkom om uw derrière neer te vlijen in een zetel naar keuze. Liefst eentje die vrij is. Geniet van een kopje koffie, een charmant potje Franse thee met authentiek gebak of een heerlijke lunch. Dit alles, additieven vrij! Voilà. Met bijvoorbeeld un croque monsieur, un bol de soupe, een hartige galette óf een zoete crêpe. Afhankelijk van de beschikbare ruimte in uw buik mag u ‘of’ altijd vervangen door ‘en’.  Zoé oordeelt niet. Ook niet in het Frans. Tot ziens,  à bientôt bij Coeur de Beurre!

 


Vivian Heijckers | voor Coeur de Beurre
Bron: CDB

 

Bewegen zoals het past, bij jou!

Vivian Heijckers voor Smart Personal Training

Persoonlijk    Kleinschalig    Laagdrempelig

Wat er nog belangrijker is dan je lichaam trainen? Een juiste uitvoering! Bij SMART train je onder deskundige begeleiding, volledig afgestemd op jouw ‘kunnen’ en ‘willen’. Ook bij (tijdelijke) blessures vinden we samen een weg om verantwoord te trainen, voor meer kracht, balans, conditie & flexibiliteit. De focus ligt op jou!

SMART biedt personal training & een gevarieerde mix van small group training. Goede sfeer? 100% inbegrepen! Met een compact team van gediplomeerde personal trainers, tref je bij ons altijd een bekend gezicht. Wel zo prettig. Voor wie is SMART geschikt? Voor klassieke (ex)aanmodderaars, woeste fanatiekelingen & alles daartussen in. Niks te vrezen dus. Jij bepaalt de zwaarte van de training, samen tillen we het naar het gewenste niveau. Bewegen zoals het past, bij jou!

Een extra schijfje augurk op je cheeseburger is jouw trotse bijdrage aan een gezonde leefstijl? Wil je weten of dat effectiever kan? Onze lifestyle coach/ gewichtsconsulent staat met alle plezier voor je klaar. Is je energie zoek? Bij ons zul je ‘m vinden. Zit je broek te strak? Geef de droger niet langer de schuld & zet die eerste stap. Bel of mail voor meer informatie (niet over drogers), kom een keer langs of geef je op voor een small group proefles. De koffie staat klaar! Onze diensten, tarieven, persoonlijke verhalen van onze leden & het lesrooster vind je op onze website.

 


Vivian Heijckers | voor Smart Personal Training
Bron: Smart Personal Training

 

Wanneer kanker niet alleen jou, maar ook je bankrekening hard raakt.

Vivian Heijckers voor Restart after Cancer

De diagnose kanker –  leven met – of leven na kanker heeft niet alleen gevolgen op lichamelijk, psychisch, maatschappelijk of sociaal vlak. Ook financieel kan kanker een enorme impact hebben op het eigen leven en dat van het gezin. Wat als je door kanker in financiële onzekerheid bent geraakt of dreigt te gaan raken? Stichting Restart after Cancer ondersteunt mensen met kanker in financiële nood.

Kanker en geldzorgen

Vaste lasten die zich opstapelen. Een dure behandeling in het buitenland. Geen verlenging van contract. Extra kosten. Geen vergoeding. Minder inkomen door langdurig ziek zijn of vanwege intensieve zorg voor partner of kind met kanker. Tijdelijk geen inkomen als ZZP’er. Elke situatie is anders. Stichting Restart after Cancer maakt de persoonlijke situatie inzichtelijk om zo specifieke ondersteuning te bieden, wat zorgt voor meer financiële rust. Samen werken we aan oplossingen om geldzorgen een minder prominente rol te geven in een levensfase waarbij alle energie juist zo hard nodig is op fysiek en mentaal vlak.

Contact

Heb jij behoefte aan financiële hulp of persoonlijk advies voor jezelf, je partner of direct familielid met kanker?  Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.


Vivian Heijckers | Voor Stichting Restart after Cancer
Bron: Stichting Restart after Cancer, Nederlandse Kankerstichting

 

Er bestaat geen weegschaal voor verdriet

Vivian Heijckers voor Nieskens Uitvaartzorg

Er is bestaat geen weegschaal voor verdriet. En ook geen meetlint. Elke pijn is verschillend en iedere omstandigheid is anders. Toch lijkt het soms alsof er een soort strijd ontstaat om aan te geven dat het ene verlies zwaarder is dan het andere. In kracht of in duur. Wie zijn wij om voor een ander te bepalen dat zijn of haar verdriet minder zwaar is of zal zijn na verloop van tijd? Ik heb in mijn vak helaas vaak tenenkrommende uitspraken gehoord. Van ‘Je bent nog jong, er ligt nog een toekomst voor je open en je hebt tenminste nog een kind van hem’ tot ‘Je man was ziek, jullie hebben in ieder geval nog afscheid kunnen nemen’.

 

Ongeschreven regels

Er blijken ongeschreven regels in onze maatschappij over hoelang en in welke mate je mag rouwen. Misschien wel één van de grootste dooddoeners in uitspraken: ‘Als het eerste jaar maar voorbij is’. Alsof het tweede jaar minder zwaar zou zijn. Neem Kerst, Oud & Nieuw of een verjaardag, juist het tweede jaar blijkt dan zoveel zwaarder dan het eerste. Bij een ‘nieuw’ verlies staat immers iedereen stil en is er volop aandacht en begrip. In het tweede jaar kan de pijn van het – voor de omgeving inmiddels – ‘oude’ gemis, echter zoveel meer voelbaar zijn. De meeste mensen vinden dat – als alle seizoenen er overheen zijn gegaan – het wel een keertje klaar moet zijn. Komt het verdriet op onverwachte momenten naar boven -soms zelfs vele jaren later- dan kun je vaak niet meer rekenen op meeleven.

 

Lieve nabestaanden…

Vivian Heijckers voor Nieskens Uitvaartzorg

Heeft Nieskens Uitvaartzorg voor jullie een afscheid mogen verzorgen? Dan wil ik jullie bedanken. Hoewel het gewoonlijk onze taak is als uitvaartonderneming nabestaanden te ondersteunen, hebben wij nu 100% dankzij jullie steun het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart mogen ontvangen. Wauw. Wat een bijzonder mooi, dankbaar en trots moment.

 

Eerlijk is eerlijk.  Ik zou per direct stoppen met dit werk, als ik geen beslissingen meer zou mogen nemen vanuit het hart. Als ik mij zou moeten houden aan taaie regels van hogere hand. Als er nul ruimte zou zijn voor denken buiten de geijkte paden. Vastgeroest hokjesdenken is immers niet meer dan een bodem voor beperkingen. En zijn het niet juist de mogelijkheden, de aandacht en de details die zorgen voor een persoonlijk afscheid?  Wat ons betreft wel. Dan kun je en wil je niet terug naar geasfalteerde wegen vol protocollen, maar stap je met liefde en overtuiging van alle voorgevormde routes af.

 

Wie mijn uitvaart verzorgt? Ik ben gebonden aan mijn verzekeraar. Dat ligt vast, toch?

Vivian Heijckers voor Nieskens Uitvaartzorg

Logische gedachte, maar een groot misverstand! Ongeacht óf en waar een uitvaartverzekering is afgesloten, iedereen is vrij in de keuze van zijn of haar uitvaartondernemer. Is de verzekering afgesloten bij onderneming A, maar gaat uw voorkeur uit naar ondernemer B voor het verzorgen van de uitvaart, dan kan dat. Uiteraard ook bij ons. Zonder verzekering of met verzekering. Is dat geschuif dan niet allemaal extra gedoe? Nee. Absoluut niet. Wij nemen contact op met de verzekeraar en zorgen voor de verdere afhandeling. Er zijn twee soorten verzekeringen die we graag willen toelichten.

 

Hi Thai!

Vivian Heijckers voor Denf Coffee

Wat een juweeltje van een boon hebben we op de molen bij DENF. Hi, Thai Coffee! Welkom. Met je smaak van een liefdevolle erfenis, je geur van pure genetische rijkdom en je karakter zo puur, dankzij natuurlijke bestuiving.

 

Doi Saket is de oorsprong van dit pareltje. De oudste coffee plantage in Thailand, gelegen in Chiang Mai. Wanneer je hier als boon geboren bent, maak je deel uit van geschiedenis, ben je een authentieke bron voor de toekomst, blink je uit in kwaliteit niet kwantiteit en verdien je koestering, waardering én een DENF kopje om je heen. Of niet, ook verkrijgbaar voor je eigen mok thuis, geen probleem. Maak kennis met onze Thai Coffee, we zien je graag!

 

Als het baasje er niet meer is, wie zorgt er dan voor Hummer?

Vivian Heijckers voor Nieskens Uitvaartzorg

In tegenstelling tot andere landen, zijn huisdieren in ons land (veelal) een volwaardig onderdeel van het gezin. Dat bijzondere plekje in ons hart voor onze kwispelende knakworst Unox, onze gevederde vriend Willem en miniatuurboef Hummer. Maar wat als u komt te overlijden?

 

Onzekere tijd

Uit onderzoek (Nuvema) is gebleken dat slechts 7 % van huisdiereigenaren op papier heeft gezet wat er met Gucci, Nougat of Pablo gebeurt wanneer het baasje komt te overlijden. In de praktijk betekent dit helaas maar al te vaak dat huisdieren van overleden baasjes een onzekere tijd tegemoet gaan. Beslissingen nemen over emotionele onderwerpen – zoals ons eigen overlijden – stellen we nu eenmaal liever uit. Een zorg voor later. De één staat er gewoon niet bij stil, de ander gaat er van uit dat de directe nabestaanden wel zullen zorgen voor ons geliefde achtergebleven ‘huisvee’. Wat als onduidelijk is wie de zorg op zich zal gaan nemen? Wat als nabestaanden zich absoluut geen raad weten met Pietertje? Grote kans op een enkeltje asiel voor het kereltje. Een verdrietige gedachte voor elke dierenliefhebber, zeker als het om onze eigen huisdieren gaat.

 

Pas op voor ongeschoren snotjes

Vivian Heijckers | Notzohot webshop, voor jou, jouw hond & een asieldier

Over wie we het hebben? De eikenprocessierups. Deze toekomstige nachtvlinder, nu nog larve, vertoeft voornamelijk op de eikenboom. Met zo’n 700 duizend tot 1 miljoen haren (mensen hebben er gemiddeld 100 duizend) is dit kruipend snotje zeer goed bedeeld qua vacht. Moet ook wel. De brandhaartjes schieten namelijk zonder pardon als giftige pijlen met weerhaakjes los wanneer de rups zich bedreigd voelt. En de rups voelt zich snel bedreigd. Een simpele trilling kan al voldoende zijn om die weelderige pruik als vuurwerk te ontsteken. Je ziet niks, hoort niks, ruikt niks maar geef het een paar tellen en bingo. Van klein tintel ‘jeukje’ tot algeheel kutgevoel (het varieert). En niet alleen wanneer je met je voorgevel onverhoopt in een nest bent beland. Nee. Ook op afstand.