Wie mijn uitvaart verzorgt? Ik ben gebonden aan mijn verzekeraar. Dat ligt vast, toch?

Vivian Heijckers voor Nieskens Uitvaartzorg

Logische gedachte, maar een groot misverstand! Ongeacht óf en waar een uitvaartverzekering is afgesloten, iedereen is vrij in de keuze van zijn of haar uitvaartondernemer. Is de verzekering afgesloten bij onderneming A, maar gaat uw voorkeur uit naar ondernemer B voor het verzorgen van de uitvaart, dan kan dat. Uiteraard ook bij ons. Zonder verzekering of met verzekering. Is dat geschuif dan niet allemaal extra gedoe? Nee. Absoluut niet. Wij nemen contact op met de verzekeraar en zorgen voor de verdere afhandeling. Er zijn twee soorten verzekeringen die we graag willen toelichten.

 

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering keert de verzekering een (vooraf vastgesteld) geldbedrag uit. Met dat bedrag betaalt u vervolgens een gedeelte of de gehele nota van de uitvaartonderneming naar keuze.

 

Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering  ontvangt u een pakket aan diensten en goederen. Naturaverzekeraars willen vaak graag de indruk wekken dat iemand gebonden is / vastzit aan een bepaalde uitvaartondernemer. Waarom? Vanwege onderlinge (prijs)afspraken óf omdat de naturaverzekeraar zelf onderdeel is van een grote uitvaartmaatschappij. Kiest u toch voor een eigen uitvaartondernemer? Dan krijgt u meestal een beperkt bedrag terug van de verzekeraar voor het pakket aan diensten en goederen dat u had ‘moeten’ afnemen bij de aangesloten uitvaartondernemer. De naturaverzekeraar zal erop wijzen dat er extra kosten aan verbonden kunnen zijn wanneer u een eigen uitvaartondernemer kiest. Hiermee heeft de verzekeraar namelijk géén contract afgesloten en dus geen scherpe prijsafspraken kunnen maken. Klinkt ongunstig. Klink als gedoe. Laat dat nou juist de bedoeling zijn. Onder de streep is het echter vaak zo dat dit ‘scherp geprijsde voordeel’ compleet verdampt omdat het pakket ‘diensten en goederen’ nu eenmaal lang niet alles vergoedt. Wat inhoudt: achteraf bijbetalen. Aan elke verandering of toevoeging hangt een prijskaartje. Dit kan aardig oplopen. Weg voordeel. Ook begrafenisfondsen kunnen voor dit soort onvoorziene financiële verrassingen zorgen.

 

Onafhankelijk advies

Nieskens Uitvaartzorg is er voor iedereen, verzekerd of onverzekerd. Wij zijn niet aangesloten bij een verzekeringsmaatschappij. Dit betekent dat u van ons een onafhankelijk advies kunt verwachten, een advies dat past bij de uitvaart u wenst. Neem  gerust vrijblijvend contact met ons op, in een persoonlijk gesprek bespreken we de mogelijkheden en de kosten, zodat vooraf precies duidelijk is waar u aan toe bent. Geen  verrassingen achteraf. Bij Nieskens Uitvaartzorg kunt u verzekerd zijn van het juiste aanbod van diensten en een eerlijk  & transparant financieel advies.

 


Vivian Heijckers | Voor Nieskens Uitvaartzorg

Bron | Yarden.nl | Nieskens Uitvaartzorg | Monuta Uitvaartzorg | Independer.nl


 

Een gedachte over “Wie mijn uitvaart verzorgt? Ik ben gebonden aan mijn verzekeraar. Dat ligt vast, toch?

  1. Een kapitaalverzekering lijkt mij zeer aantrekkelijk, zodat je beter weet wat je nou precies krijgt. In deze moeilijke tijd wil je wel enige mate van zekerheid hebben. Daarom snap ik uw standpunt ook. Bedankt voor de heldere uitleg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *